Cerveny kopec

Health center Cerveny Kopec Brno

Invited competition – Finalist
Brno, Czech republic
7.800m2
2018
Anne-Sereine Tremblay, Jan Kudlicka, Dimitrij Kaspicki, Lenka Homolková in collaboration with Kristina Richter Adamson and Jiri Richter

The design of the new socio-health center is based on the current state of layout of the pavilions, to preserve mainly the rich greenery but also the compactness of the building and its connection to the surrounding area. The megablock site proposes to divide the program into smaller volumes that respect the typical character of the district. At the same time, it does not affect its future users by an institutional impression,
but a new identity helps them to create a real home environment. RECREATE THE LINK The typology of the building strengthens relations between people by offering adequate and accessible public spaces. GIVE BACK AN IDENTITY The building integrates subtly the surroundings landscape while being remarkable and readable by its users. EXTEND THE VIEWS The interior spaces offer continuity to the outside greenery. GATER AROUND A PATIO The courtyard provides a lively space full of activity, accessible by all users. ACTIVATE COMMON SPACES The common spaces become extension of the main communication axis.